UNILITE HL-4R fejlámpa

Újdonságok – Minőségi csere a fejlámpa kínálatban

Hajlamosak vagyunk előítélettel fogadni az újdonságokat, főleg ha egy megszokott és jónak ítélt termék helyére érkezik egy új, ismeretlen lámpa. A HV-H5R kis narancspiros USB tölthető UNILITE fejlámpa augusztusban kifutott a kínálatból, viszont több új formatervezésű fejlámpa került a választékba.

Unilite HL4R USB csatlakozón keresztül tölthető Li-ion akkumulátoros sisakra is szerelhető fejlámpaUnilite HL4R USB csatlakozón keresztül tölthető Li-ion akkumulátoros sisakra is szerelhető fejlámpa

 

Az új HL-4R fejlámpa már nevében is új, az eddigi PS- vagy HV- megjelölés helyett egyszerűen Head Light (HL). Az új lámpatokozás is eltérő az eddigiektől, kompaktabb lett, kockább és jolláthatósági sárga színű. A fejpánt a már megszokott szilikoncsíkkal ellátott, csúszásmentes gumipánt. Ehhez a fejlámpához is jár a 3M öntapadós sisak-adapter amivel fejpánt nélkül, fixen egy munkavédelmi sisakra lehet rögzíteni a fejlámpát és egy mozdulattal lecsatolhatjuk ha tölteni kell.

A fejlámpa töltése egy oldalsó mikro-USB csatlakozón keresztül történik, bármilyen USB csatlakozón keresztül 3 órán belül teljesen fel lehet tölteni a lemerült lámpát.

És most jöjjenek a száraz technikai adatok:

Az új UNILITE Hl-4R 275 Lumenes Cree LED-del rendelkezik. A beépített 3,7  voltos Li-ion akkumulátora 1800 mAh-s, aminek köszönhetően maximális fényerővel 6,5 órán keresztül világít, összehasonlítva a kifutó HV-H5R-rel, ami csak 220 Lumenes volt és 4.5 órát üzemelt ez jelentős fejlődés. A másik kellemes észrevételünk, hogy míg az említett HV-H5R 88g-os volt, ez az új fejlámpa, háromszoros kapacitású elemmel, nagyobb fényerővel és nagyobb világítási távolsággal csak 78 g!

Fontos egy fejlámpánál a fény eloszlása, a fényterülés, ami ennél a lámpánál egy homogén középső kör, amit egy széles fényudvar vesz körül, így az éjszakai munkavégzésnél szinte az egész látóterünket bevilágítja és egyúttal a középső erős rénysugárral a távolabbi dolgokat is jól megvilágítja.

Kiegészítő piros ledek a lámpa alsó részén találhatók, folyamatos, vagy villogó üzemmódba, a bekapcsológomb hosszan benyomva tartásával válthatunk piros fényre.

Összességében egy nagyon jóképű és nagy munkabírású lámpa lett az új UNILITE HL-4R, elődeinél könnyebb, viszont jóval nagyobb tudású, mind világítási időben, mind fényerőben egyaránt.
Éjszakai munkához kiváló választás, teljes munkaidőben használható, közepes fényerőn ( 75 Lumen ) akár 13 órán át világít, nagyon könnyű, sisakon szinte érezhetetlen, nem húzza semerre sem a fejet. Ne felejdkezzünk el az áráról, ami igen kedvező ebben a kategóriában, ilyen képességekkel bruttó 15 600 Ft.

Itt vásárolhatja meg a fejlámpát.