UNILITE fejlámpa PS-HDL1

8500 Ft (27% ÁFA-val)

» 160 Lumen fényerő, 200 Lumen Turbó
» 5-30 óra világítási idő a fényerőtől függően
» Ipari keménységű polimer lámpatest
» Két külön led a szórt fényhez
» Sisakra szerelhető adapter
» Szilikonos fejpánt
» 3 világítási mód, Turbó, Erős, Gyenge fényerő
» 45º -ban dönthető lámpatest
» IPx6por és vízállóság

ELEM:  2 x 1.5v AAA Energizer alkáli elem (tartozék)
SÚLY: 69g (elemmel)
MÉRET: Lámpatest: 37mm x 60mm x 33mm

Cikkszám: ps-hdl1 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A PS-HDL1 fejlámpa egy  nagy teljesítményű CREE LED-je 200 Lumen maximális fényerőre képes. Több megvilágítási móddal rendelkezik. A középső LED távolra világít (90m), a két szélső led szórt fényt bocsájt ki. Különböző fényerőket a nyomógomb többszöri megnyomásával válthatunk. IPX6 vízálló. Kicsi és kompakt fejlámpa,  súlya mindössze 69 g elemekkel együtt. A fejpánt állítható és csúszásmentes. 3db AAA elem tartozék.

Gyártói weboldal itt.

Mi az előnye az alkáli elemes LED lámpáknak a LI-ION akkumulátoros lámpákkal szemben? – tehetjük fel jogosan a kérdést, viszont a válasz egy kis magyarázatra szorul.
A különböző használati körülmények, munkahelyzetek különböző lámpa tipust igényelnek és ez nem csak a megvilágítás, fényerő kérdésében igaz, hanem a meghajtás tipusára is.
Tény, hogy a Li-Ion akkumulátorok a magasabb beszerzési ár után nagyon olcsón tölthetők, fillérekből lehet újratölteni egy ilyen akkumulátort és egyre fejlődik a technológia, egyre többször lehet kapacitásvesztés nélkül használni ezeket az energiahordozókat. Van egy tulajdonságuk viszont amit még nem sikerült teljesen kiküszöbölni, ez pedig a használaton kivüli lemerülés. Pár hónap alatt a teljesen feltöltött akkumulátor képes jelentősen veszíteni töltöttségéből. Egy alkáli elem és itt jó minőségű elemről beszélünk akár több évig megtartja a benne tárolt elektromos energiát, kedvezőtlen, hideg időben is megfelelő feszültséget tud biztosítani a lámpának, ebből adódóan, azok,  akik csak ritkán, nem rendszeresen használnak lámpát és nem akarnak az újratöltögetéssel foglalkozni, jobban járnak, ha alkáli elemes világító eszközt szereznek be. Ilyen lehet, pl autóba, szerszámosba rakott lámpa, otthoni áramszünet esetén használt lámpa, vagy egy-egy kirándulásra magunkal vitt tartalék fejlámpa.

További fejlámpák itt.

A szilikon gumicsíkkal ellátott fejpán előnye, hogy nem csak a fejen tapad erősen és tartja stabilan a fejlámpát, hanem sisakra erősítésnél sem csúszik le, legyen akár nedves a sisak.
Mindig állítsuk be a megfelelő fejpánt hosszúságot, nem kell nagyon megfeszíteni, ez a nagyon könnyű fejlámpa szinte észrevétlenül hordható.